buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Nedsettende prat, feilrettet aggresjon
Flyktningsituasjonen.

Publisert: 10.nov.2015 04:00
Oppdatert: 10.nov.2015 08:37

Nedsettende prat om flyktninger er en feilrettet aggresjon. Flyktningkrisen vil utvilsomt påføre oss en hel del utfordringer, men det berettiger ikke til nedsettende påstander om flyktninger og ofte ubegrunnet spekulasjon om flyktningenes motiver.

Særlig på nettet, men også i papiraviser finner vi negative påstander som stundom slår hverandre i hjel: Èn skribent utbroderer hvor forkastelig det er når menn reiser fra koner og barn, mens en annen refser menn som tar med seg familien på en hasardiøs reise over havet.

Hva vet disse forståsegpåere om hver enkelt flyktnings situasjon i krig og diktatur? Jeg har selv vært flyktning. Da jeg krysset grensen til Sverige i 1944 ble jeg heldigvis ikke møtt med påstander om at jeg ikke var flyktning lenger og derfor burde returnere. En småbrukerkone med et dryss av unger kom ut på tunet, ønsket oss velkommen til Sverige og holdt et langt og engasjert foredrag med en dundrende nedrakking av Hitler og alt hans vesen.

Det var en fryd å høre på! Hun var klok nok til å vite at det var og er ikke flyktningene som er ansvarlige for flyktningsituasjoner.

De ansvarlige og skyldige da som nå er diktatorer og ekstremister. Det er disse og ikke flyktningene som fortjener å få på pukkelen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat