16. sep
 
Negativ utvikling

Publisert: 14.mar.2019 16:19
Oppdatert: 14.mar.2019 16:36

Stortingsmeldingen som regjeringen ba om, forteller at ulikheten i Norge øker og det i pakt med økende rikdom blant de rike. «Pussig» harmoni?

Stortingsmeldingen ble nok ikke den ønskede meldingen regjeringen håpet på. Den avdekket mye på godt og vondt om rikets tilstand, der den egentlig viktigste verdien, likheten, ikke har vokst.

Ikke merkelig at regjeringen fokuserer på det som er gått bra i Norge og som den vil høste æren for, spesielt for den delen av samfunnet, som kunne høste det regjeringen har sådd.

Dog, det skal ikke underslås at mye er bra i landet vårt, økonomisk sett, men, når ulikheten likevel øker mer enn det myndighetene vil være ved, tyder det på at jobben må gjøres bedre.

Regjeringen legger skylden på integreringen, der noe av svaret nok ligger, men, sannheten er vel den at regjeringen favoriserer de rike og ressurssterke i Norge, som den har gjort i sin regjeringstid. Det ser vi på skattelettelsene, hvor milliardene kunne vært lokalisert nedover og styrket de svakeste i samfunnet.

Reformer, sentralisering, privatisering etc. er regjeringens mantra, der den følger de konservative kreftene, blant annet i USA, som går ut på at alle skal være sin egen lykkes smed. Skal ikke et land løftes opp i fellesskapets ånd? Petter Stordalen ymtet noe om dette, noe mange burde lytte til.

Fra mitt ståsted, døve/hørselshemmede, har utviklingen på mange områder vært negativ, slik at vi konstant føler at vi aldri blir inkludert, tross rettighetene. Det ser vi spesielt i skolene og arbeidslivet. Sammenlignet med årene etter 2. verdenskrig følte vi oss mer inkludert, for vi kunne være med å bygge opp landet og delta i samfunnet (viktig for selvfølelsen). En kuriositet har i dag dukket opp i media, at blodbanken nekter døve å gi blod.

Dessverre er livet alltid en evig kamp, spesielt for de svakeste ute i verden, men, at vi også i dag må gjøre det i Norge, tross rettighetene, burde være en skam for landet vårt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke