Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Negative effekter

0
Publisert: 14.mar.2015 04:00
Oppdatert: 14.mar.2015 04:00

Sverre Lundemo skriver i HA at det er en rekke effekter av at ulven finnes i norsk natur. Det er jeg enig i, men det er utelukkende negative effekter for de som bor og lever der ulven er. Redusert livskvalitet, reduserte inntekter av jakt, tap av jakthunder, tap av husdyr på beite og økte utgifter med tilsyn av dyr på beite. Noen må ta beitedyrene ned fra beite og la de beite på det som skal være vinterfor. Ulvens rolle har menneskene overtatt. Fordi elgen vinterstid trekker til lavereliggende områder med mindre snø og rikere vinterbeite, vil det alltid bli beiteskader og trafikkskader. Dette vil skje selv om ulver utraderer store deler av elgstammen.

Kan godt tenke meg at villmarksromantikerne i de store byene synes det er fint at det vandrer ulv i skogene og synes det er fint å høre ulven hyle. Men de som har dem rundt seg til daglig synes ikke det er noe positivt. Når Lundemo henviser til naturmangfoldloven, kan han gjerne være litt mer konkret. Jeg kan referere paragraf 1: Lovens formål er at naturen med dens biologiske, landskapsmessige og geologiske mangfold og økologiske prosesser tas vare på ved bærekraftig bruk og vern, også slik at den gir grunnlag for menneskenes virksomhet, kultur, helse og trivsel, nå og i fremtiden også som grunnlag for samisk kultur

Lundemo sier at årsaken til den lave elgstammen midt på 1800 tallet skyldtes jakt og ikke ulvepredasjon. Men det er da litt merkelig at elgstammen ekspanderte til de nivåer vi har i dag etter at ulven ble borte. Det har vært drevet jakt på elg etter midten av 1800 tallet også.

Når det gjelder rødlista, er ikke Norge stort nok til at vi har plass til så mange revir som kreves. Det må være mer enn 2.000 reproduserende dyr før de ikke er truet. Det betyr 1.000 ulvepar. Et ulverevir er på 600 til 1.000 kvadratkilometer ihht Rovviltportalen. Om vi regner 800 kvadratkilometer, så blir det 800.000 kvadratkilometer. Norges areal er på 385.000 kvadratkilometer.

Medlem FNR

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke