hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Nei til privatisering av skolen

Publisert: 05.jun.2015 04:00
Oppdatert: 05.jun.2015 09:00

Ap sier nei til regjeringens forslag til et frislipp av privatskoler som nå ligger til behandling i Stortinget.

En god felles offentlig skole er viktig for at alle barn skal få samme sjanse i livet. En skole der alle barn får lære og blir tatt vare på ut fra sine forutsetninger.

En skole hvor barn og unge fra forskjellige samfunnslag møtes, samarbeider og bygger sosiale felleskap. Det finnes bare ett skolebudsjett. Hver krone som går til private skoler tas fra fellesskolen. Med flere privatskoler får kommuner og fylker kutt i sine budsjetter, som betyr at lærere sies opp og skoler legges ned.

Erfaringene fra den storstilte privatiseringen vi har sett i Sverige viser også at skolen er blitt dårligere. Fra å ha en av verdens beste skoler har svenske elevers skoleresultater blitt dramatisk forverret.

Ap vil heller bruke pengene på å videreutvikle en god offentlig fellesskole, og har fremmet flere forslag om tidlig innsats, styrke lese-skrive-regne ferdigheter og fysisk aktivitet

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke