Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Nei, Anne Enger

Publisert: 03.sep.2018 14:23
Oppdatert: 03.sep.2018 14:32

Etter tre netters opphold på Akutt-mottaket ved Hamar sykehus reagerer jeg med sinne på dine uttalelser om færre senger og redusert bemanning ved sykehuset. Jeg føler at oppholdet ga meg en god innsikt i den hektiske hverdag som preget avdelingen. Her løper leger og helsepersonell nærmest livet av seg for å tilfredsstille oss pasientene, og setter du deg i et hjørne for å bivåne det hele får du raskt besøk av et smilende menneske som spør: Hvordan ha du det?

I utgangspunktet kan «livet» i korridorene virke kaotisks, men her må det ligger en velgjennomtenkt logistikk bak. Prøver blir tatt med presisjon og resultatene er klare før du får snudd deg i senga. En titt på bygningsmassene viser at de ikke er av det nyeste slaget, noe som på ingen måte forbedrer arbeidsforholdene for både lege og helsepersonell for øvrig. En opprustning av våre sykehus har jo stått på dagsorden i lang tid, men først må vi avklare forholdet til - et Hovedsykehus eller ikke. Dette har vi «tygget» på i mange år, og lite tyder på en snarlig løsning. Jeg gremmes over denne handlingslammelse. Dette er noe vi som pasienter og ikke minst helsepersonellet vil lide av i tiden framover.

I dag har en begynt å se på lønnsomheten ved våre sykehus, og det er da umiddelbart snakk om effektivisering. Er det nødvendig? Ja, trolig flere steder, men ved Akutt-mottaket ved Hamar sykehus tror jeg det er lite å oppnå. Med det tempo som her vises blir jeg raskt bekymret for hvor mye helsepersonalet tåler. Dette er mennesker vi skal ha glede av i mange år framover, og da bør vi i første rekke legge til rette for at de får de mest optimale arbeidsforhold. De er neppe tilstede med dagens foreldede bygningsmasser.

Takk for omsorg og god faglig behandling. En sykehusdirektør bør ikke bare kreve, men også gi litt en gang i blant. Det bygger tillit.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke