16. sep
 
Nei, Natur og Ungdom. Vi lyver ikke

Publisert: 14.feb.2018 16:12
Oppdatert: 14.feb.2018 16:29

La meg bare starte med å si at ja; Venstre måtte svelge en stor kamel da vi ikke fikk vernet Repparfjorden og Førdefjorden, og da det ble åpnet for mer oljeboring i Arktis. Men dette var ikke noe vi sto stille og så på skjedde kun fordi vi ville komme til makta. Venstre fremmet i 2015 et forslag sammen med SV, om at sakene om Repparfjorden og Førdefjorden måtte bli behandlet i Stortinget før de fikk utslippstillatelse. Dette forslaget ble dessverre nedstemt, og utslippstillatelsen ble gitt.

Dette skrev Markus Redsdal i Hamar Natur og Ungdom 1. februar.

Realiteten er at Nordic Mining hadde fått tillatelse til å fortsette allerede før Venstre gikk inn i regjeringsforhandlinger, så dette er ikke noe vi verken stemte for eller hadde stor mulighet til å stoppe. Da vi først gikk inn i forhandlinger greide vi likevel å forby utslippstillatelser til nye sjødeponi i løpet av denne perioden, og om vi står på greier vi kanskje også å gjøre dette varig.

At vi tapte slaget om Førdefjorden og Repparfjorden er både trist og frustrerende. Men dette er ikke noe vi har gitt opp; så om du virkelig tror Venstre har gitt opp hele Førdefjorden kun fordi vi ikke fikk gjennomslag denne gangen tror jeg heller det er Natur og ungdom som har et problem.

Vi «går ikke inn for en død fjord», som dere sier. Fordi å sitte i regjering innebærer å samarbeide – ikke bare med de to andre regjeringspartiene, men med hele Stortinget. Det er likevel ganske mye bedre enn å sitte utenfor og kritisere de som jobber for akkurat samme målet som dere: Et grønt, miljøvennlig og bærekraftig Norge. Bare se for dere hvordan regjeringsplattformen hadde sett ut uten Venstre. Vi har ikke gitt opp noe som helst. Kampen mot gruvedumping er viktig for både Venstre og Unge Venstre, og dette er en kamp vi skal vinne.

Natur og Ungdom gjør en storslagen jobb for miljøet – og det virker som at du skjønner at det gjør Venstre også. Det er viktig at vi samarbeider og støtter hverandre i kampen for miljøet - istedenfor å hakke på hverandre og bryte hverandre ned, fordi dersom vi gjør det vil vi aldri kunne få gjennomslag i noe som helst.

Venstre

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke