hacklink
18. sep
 
Nei til alle former for sjikane

Publisert: 08.des.2017 12:58
Oppdatert: 08.des.2017 13:05

Mange politikere og andre som ytrer seg i offentligheten i Norge utsettes for hets, trusler og trakassering. Miljøpartiet De Grønne tar skarp avstand fra alle former for sjikane av folk og av politikere fra alle partier.

Vi trenger mangfold i demokratiet vårt. Hat i kommentarfeltene og urimelig mediedekning rammer spesielt ofte kvinner, minoriteter og de stemmene i samfunnet som vi er minst vant til å høre fra. Konsekvensene av dette er uakseptable både for enkeltmennesker, det offentlige ordskifte og for norsk politikk.

Det er viktig å ikke begrense kritisk journalistikk eller debatt i sosiale medier. Samtidig mener vi at alle aktører har ansvar for hvilke kvaliteter som skal prege debattene. Deriblant å unngå personangrep og å bidra til at debattene er godt opplyste og saklige.

De Grønne oppfordrer media, politikere og debattanter til å ta ytterligere ansvar for den definisjonsmakten de har i norsk samfunnsdebatt. Vi må sammen skape et debattklima der respekt og grunnleggende folkeskikk er en selvfølge for å ivareta verdigheten og ytringsfriheten for alle. De Grønne vil slå ring om demokratiet som et inkluderende og fredelig sted.

Fylkesleder Hedmark MDG

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke