Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Nei til boplikt

Publisert: 04.okt.2016 20:19
Oppdatert: 04.okt.2016 20:34

Senterpartiets programkomite foreslår å utrede ordning med flerårig boplikt for flyktninger og asylsøkere i kommunene de først blir bosatt i. Dette er jeg svært skeptisk til. Jeg forstår godt at kommunene ønsker at flyktningene som bosetter seg blir boende så lenge som mulig. Det kan være mange praktiske, sosiale og økonomiske fordeler ved det. Men bolyst må skapes på andre måter enn ved tvang.

I Norge er det en rettighet å bosette seg der hvor man vil ut fra evner, ønsker og behov. Det er en sentral del av den personlige friheten vi har som borgere. Denne friheten er nedfelt i vårt lovverk, og den fremgår direkte av Grunnloven paragraf 106. Å frata flyktninger denne grunnleggende friheten er en prinsipiell forskjellsbehandling fra andre borgere som er uakseptabel, og som på ingen måte fremmer integrering.

Det kan være mange grunner til at mennesker vil flytte. I Norge bør alle ha den samme friheten til å gjøre det. På dette området må distriktspolitiske og kommunale hensyn vike for enkeltmenneskets ønsker og behov. Enkeltmennesket må settes i sentrum. Det gjelder selvsagt også for flyktninger.

Gruppeleder i Elverum Høyre og fylkestingsrepresentant Hedmark Høyre

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke