16. sep
 
Nei til eiendomsskatt

Publisert: 03.sep.2017 20:30
Oppdatert: 03.sep.2017 20:34

I HA nylig kunne vi lese om eiendomsskatten til flere kommuner i Hedmark. Samme hadde Dagbladet en sak på at rundt 60 prosent av landets innbyggere er mot eiendomsskatten. Tallene er ikke å ta feil av, eiendomsskatten er den minst populære skatten i Norge.

Det skyldes at eiendomsskatten er brutalt urettferdig. Den rammer blindt, helt uavhengig av folks inntekt og betalingsevne. Det har ingen betydning om du er pensjonist, enke eller har en inntekt under gjennomsnittet.

Eiendomsskatten tar ingen hensyn og rammer hardest de som er dårligst stilt. Derfor vil Frp ønsker å fjerne eiendomsskatten.

Ni av ti kommuner styrt av Ap og Sp har eiendomsskatt. Det viser manglende respekt for pengene til kommunenes innbyggere.

Eiendomsskatt på bolig utgjør bare en og halv prosent av kommunenes inntekter. Samtidig hadde landets kommuner et driftsresultat som gikk fire prosent i pluss. Det finnes tydeligvis ingen grenser for hvor langt Ap og Sp vil gå for å skattlegge sine innbyggere.

Ap-styrte Stange kommune har store overskudd, men krever fortsatt inn den urettferdige og ubarmhjertige eiendomsskatten av sine innbyggere. Begrunnelsen er at skatten er en nødvendighet.

Andre eksempler er Nord-Odal og Hamar. Her må man ut med rundt 8000 kroner i eiendomsskatt for en vanlig bolig.

Kommunene burde prioritere effektivisering og omorganisering, i stedet for å belaste innbyggere med en unødvendig eiendomsskatt.

Mange sier at det ikke er mulig å fjerne eiendomsskatten. Det er helt feil. Helge Andre Njåstad, stortingsrepresentant for Frp, var ordfører i Austevoll da kommunen fjernet eiendomsskatten.

Med Frp i regjering ser vi en kommuneøkonomi med seks ganger større vekst i frie inntekter, enn under Ap og Sp. Flere kommuner går med store overskudd. Dette gir et veldig godt grunnlag for å fjerne eiendomsskatten.

Frp har programfestet at vi vil oppheve loven om eiendomsskatt, og dermed fjerne kommunenes mulighet til å kreve inn den urimelige skatten.

Dette skal jeg kjempe hardt for de neste fire årene. Hedmarks innbyggere og folk flest skal ikke straffes økonomisk for kommunenes manglende evne til å drifte effektivt.

Stortingsrepresentant Hedmark Frp

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke