Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Nei til kommunekrav

Publisert: 28.aug.2017 22:34
Oppdatert: 28.aug.2017 22:49

At statsminister Erna Solberg (H) og kommunalminister Jan Tore Sanner (H) kom med noen ulne uttalelser 11. august, behøver slett ikke bety at regjeringa vedtar trase øst for dobbeltspor i Hamar.

Med de to i spissen har regjeringa sagt nei til sterke samferdselskrav og andre krav fra flere kommuner. Fordi andre hensyn teller mer enn å lytte til lokalpolitikerne, ble utfallet slik. Her er tre eksempler:

19. desember i 2016 sa Sanner og regjeringa nei til Fet kommunes enstemmige plan om å flytte Svingen jernbanestasjonen 1 km og lenger bort fra Fetsund sentrum.

I forbindelse med Nasjonal transportplan 2018-2029 sa regjeringa i år nok en gang nei til Nittedal kommunes enstemmige og mangeårige krav om å legge riksveg 4 i tunnel forbi kommunesenteret Rotnes.

Daværende olje- og energiminister Tord Lien (Frp) og regjeringa sa sommeren 2015 nei til et krav fra et stort flertall i Engerdal kommunestyre om å bygge vindmøllepark på Kvitvola.

Ifølge HA opplyste rådmann Bjørn Gudbjørgsrud i Hamar formannskap 23. august at ny utredning og behandling av banetraseer kan ta 1-1,5 år. Går det slik, betyr det at statsminister Erna Solberg og Høyre har brutt løftet sitt fra 11. august om å avgjøre saken før jul i år.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke