Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Nei til rituell omskjæring av guttebarn

Publisert: 26.mar.2017 21:56
Oppdatert: 26.mar.2017 23:10

I 2017 utsettes smågutter fremdeles for rituell omskjæring i Norge. Stortinget har sveket rettighetene små barn har til beskyttelse fra fysiske inngrep uten medisinsk begrunnelse, for å tilfredsstille voksnes «rett» til å gjennomføre rituelle handlinger i pakt med egen troslære. Ved å godta dette gjør man spedbarn til religiøse objekter, og ikke individer med rett til sin egen fremtid.

Man legger ikke vekt på at det omskårne spedbarnet aldri fikk muligheten til å ytre sin mening om det uopprettelige inngrepet i forbindelse med ritualet, ganske enkelt fordi det ikke kan ytre seg.

Et spedbarn har ingen politisk- eller religiøs bevissthet når det er noen dager gammelt. Et spedbarn er ingen kristen. Det er ingen sosialist eller liberaler. Det er ingen muslim eller jøde. Et spedbarn er et spedbarn, og et spedbarn er hjelpeløst og avhengig av voksnes tillit. Den tilliten brytes når de med lovverkets velsignelse utsettes for inngrep ut fra religiøse forestillinger hos voksne.

Et gammelt liberalt prinsipp er at min frihet slutter der din begynner. Med dagens lovverk slutter de små guttenes frihet for å bevare de voksnes. De svakes frihet slutter for å bevare de sterkes.

Slik jeg ser det, strider rituell omskjæring av spedbarn med liberale prinsipper, og jeg kommer til å jobbe videre for å beskytte de svakeste blant oss.

leder Hamar Venstre

3. kandidat for Hedmark Venstre i stortingsvalget

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke