hacklink
18. sep
Skog: Skogen skal være tilgjengelig for alle.
 
Nei til salg av landet
Statskog.

Publisert: 09.des.2015 04:00
Oppdatert: 09.des.2015 09:35

Da vi fant oljen, viste vi vei og sikret landet store inntekter. Vi har fått oppleve verdien av de kloke valg som våre foreldre og besteforeldre gjorde for snart 50 år siden, sa Fremskrittspartiets finansministeren i sin finanstale.

Dette er nesten ikke til å tro. Fremskrittspartiet ville selge våre oljeressurser, de ville ha full privatisering og lavere beskatning av hele sektoren. De ville ikke at oljen skulle være i folkets eie.

Og nå er det Statskog, arvesølvet, som skal selges. Skogen vil være et satsingsområde i framtiden med muligheter for store fortjenester, og det er tydeligvis viktig for de blåblå at det kommer på private hender så fort som mulig. I statsbudsjettet for neste år sikrer Venstre og KrF dessverre flertall for å øke salget av Statskogs eiendommer.

For Ap er det viktig at skogen og fiskevannene er tilgjengelig for alle og at framtidens verdier sikres våre etterkommere, slik vi gjorde med oljen. Jeg velger å avslutte med et gammelt sitat fra en indianerhøvding, litt omskrevet: Hvem skal eie luftens renhet og glitteret i vannet.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke