15. sep
 
Nei, Venstre har ikke solgt noe

Publisert: 08.feb.2018 17:10
Oppdatert: 08.feb.2018 17:21

Venstre har i regjeringsplattformen fått enighet om en ambisiøs miljø- og klimapolitikk. Regjeringen vil i den kommende perioden arbeide for å kutte klimagassutslippene og gjøre et krafttak for å redusere forurensingen og den marine forsøplingen. Forurensningen som skjer til vann, jordsmonn, luft og vegetasjon har alvorlige følger for natur og folk.

Derfor er jeg som klima- og miljøminister for Venstre veldig glad for at vi har fått med oss regjeringen på å evaluere mineralloven for å sikre at miljøhensyn blir tilstrekkelig ivaretatt. Vi vil spesielt se på om lovverket for avfallsdeponering i gruveindustrien er tilstrekkelig, og utrede konsekvensene av et forbud mot nye sjødeponi. Sist, men ikke minst har vi fått gjennomslag for at det ikke blir gitt nye løyver til sjødeponi fra gruvedrift i perioden.

MDG, Natur og Ungdom og SV påstår i innlegg i Hamar Arbeiderblad 1. februar, at Venstre «Solgte Førdefjorden» for å ta plass i regjering. Venstre har ikke solgt Førdefjorden, men her var beslutningene fattet før Venstre gikk inn i regjering. Det er generelt høy terskel for å omgjøre forvaltningsvedtak.


Et selskap som har fått tillatelse må kunne regne med at den gjelder over tid og kunne innrette seg etter denne. I saken om Førdefjorden var tillatelse etter forurensningsloven allerede gitt av Klima- og miljødepartementet før Venstre gikk inn i regjering, og vedtaket ble opprettholdt av Kongen i statsråd.

Jeg deler engasjementet for rene fjorder, og håper Natur og ungdom, MDG og SV fremover kan glede seg over at Venstre har fått på plass at sjødeponi i nye fjorder ikke er aktuell politikk. Det viser at for miljøet er det bra at Venstre er i regjering.

Klima- og Miljøminister (V)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke