15. sep
Strandgata: En prøveordning med bilfritt i Strandgata.Foto: Trude Ånnevik
 
Nei, vi er ikke populistiske
Er SV sammen med Ap og Rødt populistiske for å foreslå å stenge Strandgata som en prøveordning? Jeg mener helt klart nei.

Publisert: 02.sep.2019 14:44
Oppdatert: 02.sep.2019 15:01

Nå skal jeg hjelpe MDG med litt historikk fra arbeidet i kommunen inneværende år. I møtet i Plan, miljø og næringskomiteen angående sentrumsplanen 27. mars i år fremmet SV forslag i sentrumsplanen for å gjøre Strandgata bilfri. Vi fikk i dette møtet støtte av Ap sine representanter, men det var ikke mulig å få en samstemt komite med på forslaget.

Kompromisset landet på «I kapittel 2 (under hovedmål 2) Ble delmål 3 endret fra: «Hamar sentrum er bilfritt med gode løsninger for innfartsparkering og fossilfri transport». Til: «Hamar har bilfrie soner med gode løsninger for innfartsparkering i sentrum og fossilfri transport». Dette ble også tilsvarende endret i teksten under «Hvor vil vi?» på samme side» Dette var første gangen SV fremmet forslaget i den politiske debatten.

SV tok med seg dette inn i arbeidet med valgprogrammet og etter en godkjenning i et enstemmig styre henviser vi til punktet «Styrke sentrum ved å stenge Strandgata for biltrafikk.» Slik sett går vi lenger enn det forslaget MDG kritiserer i Hamar Arbeiderblad, men vi er villige til å få til en prøveordning i stedet for ikke å få til noe. Her hadde jeg faktisk håpet at MDG ville støttet opp om forslag for å få ned transportbehovet og bilkjøringen i stedet for å kritisere denne.

Så vet MDG, som alle andre partier i kommunen, at det arbeides med en mobilitetsplan for Hamar kommune. Vi skulle som alle andre partier ønsket oss at denne var klar allerede, men inntil videre jobber vi med gode planer om hva vi vil. En klar prioritering av prioriterte mobilitetsløsninger i hvilke gater og områder.

SV mener at tiltak med å stenge biler ute fra sentrum vil være positivt også før en helhetlig plan er på plass, men vi vil selvsagt samarbeide med alle partier som vil legge til rette for gange, sykkel og kollektiv og få ned transportbehovet med bil. Her håper jeg at vi sammen med de andre partiene kommer frem til klare prioriteringer som også innebærer Strandgata i mobilitetsplanen, men før den er på plass mener vi det må gjøres tiltak også på kort sikt. Det håper vi også MDG vil støtte oss i.

For fremtiden håper vi bakgrunnen for forslag sjekkes noe før en kommer med påstander ut fra et avisoppslag. Samtidig ber vi også MDG ta med seg sitt eget tiltak om Politisk salong der ønsket var å heve kvaliteten på debatten i valgkampen og ikke rakke ned på andre. Litt merkelig da at MDG er det første partiet i Hamar som glemte dette.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke