16. sep
 
Nei, vi er ingen bakstrevere

Publisert: 17.sep.2018 13:54
Oppdatert: 17.sep.2018 14:09

«Opposisjonens holdninger er etter vårt syn i stor grad preget av fortidas tenking.»

Slik står det i HAs lederartikkel om eldrekritikken i Ringsaker. Det tyder på at lederskribenten ikke har fulgt med i timen. Mer feil kan det ikke bli. For det er nettopp framtida og kommende eldregenerasjoner vi i Ringsaker Pensjonistparti har frontet gjennom vårt engasjement.

LES HAs lederartikkel fredag 14. september her.

Ett eksempel: Vi har bedt om at det legges til rette for en ny boform for eldre, nettopp for å gjøre Ringsaker til en attraktiv kommune å slå seg ned i. Faktisk mener vi at eldre er en ressurs, og at dette må være et ledd i strategi for å få økt folketall. Målet må være at det legges til rette for å få tiltrukket nye pensjonister til vår kommune.

Sak om ny boform ble fremmet ved interpellasjon i siste kommunestyre av Ringsaker Pensjonistparti. Vi må frigjøre oss fra den vrangforestilling at den bebudede eldrebølgen blir en tsunami som vil tappe samfunnet for midler. Tvert imot. Den nye eldregenerasjonen vil bety engasjement og friske, nye ressurser. Det er dette faktum vi må ta med i vår framtidsbetraktning. Da må vi også bedrive nytenkning på dette området. Og det er på dette området vi mener Ringsaker kommune forsømmer seg i sine planer om utvikling og vekst. Så vidt vi kan se, er ikke pensjonister som ressurs nevnt med ett ord. Tenk om Ringsaker ble den kommunen ikke bare barnefamilier, men også pensjonister synes vil være drømmekommunen å bo i! Denne gruppen vil kunne tilføre kommunen mange store ressurser, ikke minst i økt kjøpekraft. For vi underslår ikke at pensjonister er et stort pluss for all varehandel. Tenk om pensjonistene ble innbefattet i Ringsaker kommunes strategiplaner!

Neste generasjon vil kreve mer av samfunnet. De vil holde seg friske og spreke, og her må det tilrettelegging til fra kommunen. Ringsaker Pensjonistparti har derfor etterlyst aktivitetshus for eldre. Her vil framtidas behov kunne dominere tilbudene, som utvilsomt vil bli annerledes enn dagens. Den nye, digitale verden vil helt sikkert også sørge for det.

Derfor må besteforeldregenerasjonene, der ordfører Anita og rådmann Jørn hører til, ta aktivt del i denne planleggingen.

Å bli stemplet som nærmest bakstrevere av redaktøren i HA, føles ikke greit. Det er tvert imot vi som har etterlyst nytenkning i dagens eldreomsorg i Ringsaker.

Særlig bakstrevere kan vel ikke Ringsaker Pensjonistparti være, når en ser hvor mange som deltar i vårt prosjekt «Dataløft for eldre». Vi konstaterer ellers at HAs leder gir oss støtte i at «det brukes betydelige midler i eldreomsorgen, uten at det ser ut til at man får nok ut av pengene.» Der gir redaktøren oss rett.

Vår store merkesak «Livsglede for eldre», og påtrykk med å få på plass «Plan for Frivillighet» bør si litt om at Pensjonistpartiet så visst er framoverlent

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke