Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Regjeringen: Nesten fire år er gått siden dette bildet av de to regjeringspartilederne ble tatt på Sundvolden Hotell i forbindelse med regjeringsforhandlingene.Foto: Erlend Aas, NTB scanpix
 
Neppe hyggelig for «folk flest»

Publisert: 23.jul.2017 20:58
Oppdatert: 23.jul.2017 21:08

Fire års regjeringstid for Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringen er snart over. Hva de vil bli husker for er neppe hyggelig for «folk flest».

Pensjonister og uføretrygdede har opplevd sterk nedgangen i kjøpekraft de fire siste årene - som er blitt levert/ diktert av regjeringen ved trygdeoppgjørene. Kjøpekraften er gått ned med fra 12.500 til opp mot 25.000 kroner i Stortingsperioden for om lag 975.000 trygdemottakere. Dette ved siden av at trygdeorganisasjonene er fratatt forhandlingsretten. (Kilde: SSB/ Ragnhild Nestaas)

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) forsøker å tegne et bilde av at bompengesatsene totalt er gått ned i løpet av stortingsperioden. Frp gikk jo til valg med en velgergaranti om at Norge skulle være «bomfritt så lenge Frp sitter i regjering». Det stemmer dårlig. Tallene Dagbladet oppgir for bompengeavgifter for 2015 – er på 9,1 milliarder kroner, mens tallet for 2016 er på 9,48 milliarder kroner. Det betyr at hver enkelt av Norges 5,2 millioner innbyggere har betalt i snitt 73 kroner mer i bompenger i 2016 enn i 2015.

Frps hovedsak er innvandringspolitikk. Men også her feilinformerer de når de hevder at veksten i antall innvandrere er gått ned. Det riktig er at tallet på antall asylsøkere har gått ned, mens antall innvandrere har gått opp. Ved utgangen i 2015 var antallet innvandrere i Norge på 848 207. Ved utgangen av 2016 var det 883 751 ifølge SSB. Det er en økning på 35 544 personer på et år.

Intet parti er mer for innvandring enn nettopp Frp og Høyre (og Civita). Formålet deres er å skaffe kapitalen billig arbeidskraft til Norge, presse norske tariffavtaler og svekke fagforeningene. Det var Frp som hjalp Bondevik II-regjeringen i 2004 med fri arbeidsinnvandring gjennom Schengen-avtalen.

Frp-/H-regjeringen har endret arbeidsmiljøloven med virkning fra 1. juli 2015, og på nytt fra 1. juli 2017. I tillegg har «Lov om statens tjenestemenn» blitt erstattet med «Lov om statens ansatte» fra 1. juli 2017. Dette berører totalt omlag 2.650.000 arbeidstakere her i landet – negativt.

I dag ansettes stadig flere på midlertidige ansettelser, noen med nullstillings arbeidskontrakter, folk får tilfeldige jobber gjennom vikarbyråer, lave stillingsbrøker – og selvsagt med varig minstelønn. Om ansatte på slike arbeidskontrakter organiserer seg, eller stiller krav i arbeidsforholdet, eller sier imot ledelsen – er det ensbetydende med at de ikke har noen jobb lengre. Det samme skjer dersom arbeidstakeren varsler om kritikkverdige forhold til offentlig tilsynsmyndigheter – det er det samme som «avskjed».

Det tidligere stillingsvernet er ødelagt! Og den ovennevnte beskrevne politikk støttes av Venstre og Kristelig Folkeparti.

Var det dette velgerne valgte i 2013?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke