hacklink
18. sep
 
Nesten alt går på skinner i Stange
I tillegg til snart dobbeltspor Stange-Oslo.

Publisert: 31.aug.2015 04:00
Oppdatert: 31.aug.2015 08:53

I tillegg til at vi snart har dobbeltspor fra Stange til Oslo, så går nesten alt på skinner i Stange kommune.

KrF, ved 4. kandidat Line Mette Teigland har et innlegg den 27. august på debattsiden i HA, der hun spør om folk har merket seg at «alt ikke går på skinner i kommunen». Det første hun tar tak i er kommunens økonomi. Her skriver KrFs kandidat at «det flere ganger har gått økonomisk skeis med flere store prosjekter».

Meg bekjent er det direkte feil informasjon når KrFs kandidat hevder at det «har gått skeis med flere store prosjekter.» Det motsatte er tilfelle. Prosjektstyringen i Stange Kommune er svært god. Når kommunestyret har vedtatt budsjettene for prosjektene, så har administrasjonen levert. I formannskapsmøtet, dagen før KrFs Teigland innlegg sto på trykk, la administrasjonen fram oversikt over avslutning av 24 prosjekter/tiltak med en budsjettramme på 36 millioner, og med et mindreforbruk på en million.

I de siste par årene har flere, blant andre LO-økonomer og KS, sett på økonomien i Stange. De konkluderer på samme måte som i det nylig utgitte Kommunebarometeret: «Totalt framstår økonomien som ganske bra sammenlignet med resten kommune-Norge». Vår utfordring, som vi deler med så å si alle kommuner, er at framover vokser behovene og utgiftene sterkt, mens inntektene ikke vokser i samme grad. Her spiller KrF som støtteparti til Frp/H–regjeringen en sentral rolle.

Like galt går det når Teigland, «etter å tenkt seg grundig om», hevder at «helsetjenestene i Stange de siste par årene har blitt bygd ned på grunn av manglende ressurser». I løpet av de to siste årene har helsetjenestene i Stange fått bevilget 50 millioner kroner mer (her har jeg tatt med Helse og omsorgssentrene, Helsetjenester i hjemmet og Tjenester for funksjonshemmede). Hvis Teigen med helsetjenester bare tenker på Helse og omsorgssentrene og Helsetjenester i hjemmet snakker vi om ca. 20 millioner.

Samtidig er det gjort organisasjonsmessige grep som blant annet skal sikre oss en mer sammenhengende «omsorgstrapp». Brukerne har fått et nytt tilbud med omsorgsboliger med heldøgns bemanning. Helsetjenestene bygges ikke ned. Det gjøres organisasjonsmessige endringer etter vedtak i kommunestyret med bred politisk oppslutning, blant annet basert på en ekstern gjennomgang av helse- og omsorgssektoren i Stange. (Deloitte)

Jeg er enig i at ikke alt går på skinner i Stange kommune. Selvsagt er det ting å rette opp, ting som kan gjøres bedre. Men det blir i alle fall ikke bedre av at vi avsporer debatten med ukorrekt informasjon.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke