Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Nesten daglig nye «løsninger»

Publisert: 27.feb.2017 14:38
Oppdatert: 27.feb.2017 23:13

Diskusjonen om skolestrukturen i Stange tar virkelig av. Nesten daglig kan vi lese om nye «løsninger» i HA og noen er i grunn mer skremmende enn andre. Ikke fordi vi i utgangspunktet er så redde for forandringer, men fordi hovedprinsippet i rådmannens anbefaling blir vannet ut.

23. februar kan vi lese at arbeidsgruppen i Stange Ap har et flertall som sier at Åsbygda og Solvin skal slås sammen i bygget til ungdomsskolen i Romedal. Hva sparer man i dette forslaget? Jeg tolker det som at de har bestemt seg for at Åsbygda skal nedlegges, uansett. I tillegg er de nå blitt «redde» for å ta både Breidablikk og Vallset. Kanskje dere rett og slett synes at det må komme endringer ut av denne prosessen, for det går da ikke an å tenke at alt fungerer godt i dag?

Det argumenteres for å beholde Breidablikk, for dette er en fulldelt skole.

Nå må dere også løfte blikket mot Solvin, det gjelder faktisk oss også! I artikkelen jeg viste til, står det også at en fulldelt skole gir best skolemiljø. Hvor mange ganger må vi fortelle dere som bestemmer at Solvin har gode resultater, velfungerende skolemiljø og godt arbeidsmiljø? Til informasjon så har årets 1.klasse 26 elever, mens neste år ligger an til 28 elever.

Jeg er helt sikker på at Solvin og Åsbygda hadde blitt en sterk skole, det er slett ikke sikkert at dette er et dårlig valg. MEN: jeg antar at det ikke følger med like mye penger til opprustning av ungdomsskolen så lenge det «bare» blir to skoler som slås sammen. Den skolen fremstår i dag som lite tilrettelagt for en barneskole. Da syns jeg det hadde vært mye mer fornuftig å ta en skikkelig oppgradering på Solvin. Det må tross alt koste kommunen mindre enn å renovere ungdomsskolen. Åsbygda er hjertelig velkomne, «om de må».

FAU-leder Solvin Skole

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke