16. sep
 
Nett-troll
Jeg undrer meg sterkt på definisjonen på et nett-troll.

Publisert: 03.jul.2015 04:00
Oppdatert: 03.jul.2015 09:50

Sier det egentlig mer om dem som kaster det ut, som ikke aksepterer andre meninger enn sine egne og sosialistenes A4? I så fall er det hva vi kaller meningsterror.

Blir man et nett-troll for at man ikke liker folkegrupper, eller enkeltpersoner, som bedriver ran, drap, voldtekter, tyveri, bedrag, en annen politikk, religion, eller noe så enkelt som at man ikke føler seg naiv, og tror på julenissen?

Staten bruker millioner hvert år, mot mobbing, men på dette området går media i front, ofte med både fullt navn og bilde, for å få satt folk i «bås». Denne «båsen» kalles nett-troll. Dette er ofte enkle mennesker, med en enkel filosofi, som gjerne vil være med i samfunnsdebatten, og har funnet sosiale medier som et trygt sted, hvor meninger teller mer enn skriveferdigheter og taleførhet.

Etter krigen var det et temmelig vanlig uttrykk i befolkningen, om man var uenig: «Skyt han». Men ble noen drept? Nei da, det var bare en uttrykksform.

Men her slår media og en del enkelt mennesker til, med sin meningsterror. Er du ikke enig med sosialistenes A4 meninger skal du slaktes, henges ut og settes i «bås». Glemt er «Vær varsom-plakaten», og Tore Tønne-saken. Det viktigste ser ut til å være å skade personen, hans/hennes familie og omgangskrets.

Det eneste man oppnår med denne «heksejakten», sterkere fronter, mer hat og media mer upopulære. Jeg tror faktisk at det er en del mennesker som bør gå i seg selv, og spørre om samfunnet er tjent med dette. Lenge leve §100 om ytringsfrihet i grunnloven, og kongens nyttårs taler i 2013 og 2014, som sier oss mye om ytringer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke