16. sep
 
Nettroll skremmer mange vekk
DEBATTINNLEGG: Noen skremmer med hets, harselas og utskjelling mange bort fra debatten om banetrase i Hamar.

Publisert: 06.jan.2019 13:34
Oppdatert: 06.jan.2019 14:38

Nær alle de nettrollene er for trase øst, og flere av dem er i Nåelleraldri.

Jeg forstår godt Markus Refsdal i Natur og Ungdom og medlemmene der som er for trase vest,at de i lang tid holdt seg vekk fra debatt på nett om banetrase.

Som medarbeider i den tidligere folkeaksjonen «Dobbeltspor snarest» måtte jeg følge nøye med på nettet, og særlig på aksjonens sider. De fleste deltakerne der holdt seg innenfor streken. Dessverre opptrådde noen som nettroll også der.

Les også; Lederen i Nå eller aldri svarte på innlegget til Refsdal her.

De verste innleggene ble slettet. Før det skjedde, ble de kopiert og tatt vare på. Derfor finnes det en stor samling med sånne innlegg. Jeg vil framheve at det er helt greit for meg at folk har ulike meninger om trase for dobbeltspor, og at de forteller om det. Det som ikke kan godtas, er at noen i debatten opptrer som nettroll eller mer daglig sagt pøbler.

I den samlingen med innlegg fra nettroll finnes ingen trusler mot liv eller helse. Derimot inneholder mange innlegg der utskjelling, harselas, stygge ord, hets og nedlatende uttrykk. Særlig når det blir så mange sånne innlegg, er det mer enn nok til å skremme en god del vekk fra debatten. Et annet ord for det er meningsterror.

Jeg får stadig høre fra mange som er for trase vest for nye bane, at de ikke vil uttrykke seg på nettet eller i HA. De tør ikke eller vil ikke utsette seg for det ubehaget det fører til. Blant dem finnes også lokalpolitikere, fylkespolitikere og ledere i næringslivet.

Dermed blir debatten udemokratisk. Dessuten gir den et feil bilde av hvor mange som ønsker dobbeltspor i kulvert i trase vest. Det gir høyst trolig også mindre oppslutning om trase vest i meningsmålinger. Noen fra Nåelleraldri og andre nettroll har i over to år holdt på å ødelegge debatten. Jeg ser ingen tegn på at de vil slutte med det.

(Innlegget er forkortet)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke