hacklink
18. sep
 
Nødvendig?

Publisert: 26.apr.2019 13:30
Oppdatert: 26.apr.2019 13:57

Barn og unge kan ha det slitsomt i skolen med karaktersystemet vi har i dag. Er denne vurderingsformen nødvendig, burde ikke dette med karakterer vært frivillig? Det kan vel være andre former for vurdering?

I yrkesfag brukes bestått eller ikke bestått. I arbeidslivet er karakterer ukjent. Skolen skaper mange tapere. Konsekvensen for den enkelte elev ved å bli tildelt dårlige karakterer gjennom en lang skolegang, er ofte at de dropper ut av skolen og gir ungdom en dårlig start i livet. En kunne slippe tapere i skolen hvis en droppet noen av disse karakterene.

Kunne en ikke bare beholde karakterer i norsk og matte som jo er det mest nødvendige av ballast en må ha når eleven skal ut av skolen og finne seg arbeid? En elev på ungdomsskolen eller videregående har ofte lang veg til skolen og må opp tidlig. Så er det lang skoledag med korte friminutt og kun matpakka å spise denne dagen. Så lang vei hjem igjen, og så til med lekser som er nødvendig skal en følge med og få gode karakterer.

At enkelte ikke orker dette og dropper ut kan en kanskje forstå? Jeg ser i avisa at noen tar opp spørsmålet om nødvendigheten av karakterer, så kanskje dette blir vurdert mer seriøst av de rette myndigheter?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke