Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Noe som virkelig fungerer

Publisert: 06.sep.2019 15:35
Oppdatert: 06.sep.2019 15:49

Et av de temaene som diskuteres mest både i valgkamper og ellers er integrering av flyktninger og asylsøkere som kommer til landet og distriktet vårt. Det har lett for å bli fokus på det som ikke fungerer, men vi har lyst til å fokusere på noe som virkelig fungerer og er en positiv arena for innvandrerkvinner. Det er et prosjekt som heter Kvinner Ut som er regi av Bygdekvinnelag, Røde Kors og andre frivillige organisasjoner.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad var i juni på besøk på et av disse prosjektene i regi av Ringsaker Bygdekvinnelag, Røde Kors og Frivilligsentralen. Prosjektets formål er å skape gode møteplasser og kvinnenettverk som styrker minoritetskvinners deltagelse i lokalsamfunnet.

Selve prosjektet går ut på at deltakerne i prosjektet er med og sår grønnsaker og blomster. Alt dette følges ukentlig fram til det høstes når den tiden kommer. Her er det mye læring for mange samtidig som mat er noe alle har et forhold til. Innlandet KrF heier på slike prosjekter. For det første er det mye frivillighet som bidrar inn i integreringsarbeidet, og for det andre lærer de som er med på prosjektet både hvordan man dyrker de forskjellige grønnsakene, de lærer norsk og de får et sosialt nettverk.

Vi er opptatt av å heie på det integreringsarbeidet som fungerer. Det er nok av norske politikere som reiser til andre land og kommer hjem og forteller hvor mislykket integreringsarbeidet er. Her har vi ett eksempel hvor godt dette arbeidet funger. Heldigvis er ikke dette det eneste eksempelet. Det er viktig å framsnakke det som fungerer godt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke