17. sep
 
Noen må engasjere seg

Publisert: 06.mar.2018 16:39
Oppdatert: 06.mar.2018 16:44

Et samfunn hvor menneskene ikke har interesse for andre ting enn rent private, fungerer dårlig. Selvfølgelig er det viktig med private interesser, men dette er ikke nok i et levedyktig samfunn. Hvis alle bare har private interesser, blir det vanskelig å få folk til å engasjere seg for noe felles. Det blir vanskelig å få noen til å stå på sikker plass når det er kommunevalg, vanskelig å få noen til å ta på seg styreverv i en forening, vanskelig å få noen til dugnadsarbeid osv.

Problemet kan ofte være forpliktelsene som følger med engasjementet. Når en har prøvd etter beste evne å oppfylle betingelsene som følger med, og likevel blir møtt med likegyldighet eller kritikk, føles dette veldig surt. Det blir da nærliggende å prøve og trekke seg fra engasjementet.

Her er vi en viktig ting. Alle som tar på seg et engasjement for å tjene fellesskapet, fortjener ros. Kritikk kan fremføres på flere måter og trenger ikke å være sårende. Hvorfor skal vi forresten legge an på å såre et medmenneske?

Å holde seg unna engasjement ser nærmest ut til å være smittsomt blant folk. I et ordnet samfunn må vi ikke ha det sånn. Vi må prøve å påvirke unge og eldre til å engasjere seg mer. Da må vi slutte med å dempe eller kvele det engasjementet som den enkelte tar på seg. Det ødelegger lysten til å engasjere seg. Vi må heller fremheve gleden over å få til noe i fellesskap.

Stange Pensjonistparti

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke