Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Noen vits i å stå opp om morgenen?

Publisert: 27.aug.2019 13:54
Oppdatert: 27.aug.2019 14:28

Stor takk til Inger Smith Hjertø (78) som i media nå står fram og fronter det store og omfattende tema: ensomhet. Det skal stort mot og styrke til for å avdekke det store problemet blant dagens eldre: ensomhet og depresjon. Utvilsomt vil mange sende gode tanker til kvinnen som forteller åpent og ærlig om sin ensomhet, en følelse som for mange er både tabu- og skambelagt. Hun snakker for mange.

For den som ferdes blant eldre, er ikke dette særlig nytt. Svært mange er ensomme, og ikke alle takler like godt å miste sin felle, slik mange opplever. Depresjon er ingen ukjent følgesvenn, og andre sykdommer følger også ensomhet og dårlig livskvalitet.

Å ha fellesskap med andre, er en velkjent, god medisin. Derfor er nettopp en alternativ boform for eldre et viktig bidrag for å komme problemet i møte. Her oppleves naboer og folk rundt, mens den selvstendige tilværelsen opprettholdes.

Derfor er det viktig at Ringsaker kommune nå kjenner sin besøkelsestid og går inn i slike prosjekt med bistand og tilretteleggelse. Billigere kan ikke eldreomsorg bli. For her er det livskvalitet og folkehelse det er snakk om. Men selvsagt, et slikt prosjekt er ikke løsningen på hele problemet ensomhet. Det er faktisk også en utfordring for oss som medmennesker. Kunne vi kanskje se litt utenfor vår egen lille boble og tenke på litt på andre med å inkludere, bry oss om? Og det er heller ikke bare eldre som er ensomme. Utenforskap og ensomhet finnes i alle aldre.

Ringsaker har vedtatt en aktivitetsplan. Denne bør nå kunne brukes aktivt i det store og utfordrende arbeide med å bedre helsetilstanden for enslige som finner hverdagen meningsløs. Ikke minst ser vi at ungdommen er villig til å gjøre en innsats som frivillige.

Vi ser også den store pågangen Røde Kors har på sin besøkstjeneste, og i ensomhetsreportasjen ser vi at det opereres med venteliste. En kan ikke vente at Røde Kors besøkstjeneste skal makte denne jobben alene. Det bør også være et offentlig fokus på akkurat denne delen i Ringsakers helsetjeneste. Mye tyder på at det her er en jobb å gjøre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke