17. sep
 
Nordens Benidorm i Hamar?

Publisert: 15.okt.2018 12:24
Oppdatert: 15.okt.2018 13:27

Den avgåtte riksadvokaten advarte i Aftenposten mot korrupsjon i offentlig sektor. Politikerne måtte være årvåkne overfor avvik av alle typer, uvanlige behandlingsmåter f. eks.

I Hamar får vi aldri vite om avtalen mellom rådmannen alene, og Buchardt ble inngått over eller under bordet.

Da formannskapet måtte behandle rådmannens innstilling med en frist på 7 dager. En innstilling rådmannen hadde utarbeidet helt alene. I en sak der politikerne vanligvis grubler over i måneder, ja år.

Slik politikerne i Hamar vanligvis handler, vil det dermed bli hotell ytterst på Tjuvholmen. Dette foreslåtte på 135 m. høyde, før noe annet er planlagt for området.

Går det som med Buchardts Brumunddal-hotell blir hotellrommene også her fort byttet om med leiligheter. I Hedmark vil vi dermed få et høyhus på Tynset, et i Brumunddal og et i Hamar. Som blir liggende der alene – som «signalbygg» - hva nå det måtte være. Uten noe begrunnet formål, bak.

OK, la Buchardt bygge. Men da må det gjøres noe mer med dette flotte arealet – nabo til Koigen.

Derfor, sett opp boligblokker i samme høyde, sett av hele området til høyhus. Og byen har løst sitt tomteproblem, for generasjoner.

For her vil folk bo, tett på hverandre – hvor serviceinnretninger vil ligge i tøffelavstand. Flotte villaer, de er over og ut, for moderne mennesker.

LES OGSÅ: Nå starter planene for Tjuvholmen

Javel, da blir Tjuvholmen et Nordens Benidorm, og hvorfor ikke? Det vil ligge på sitt eget sted, langt fra gamle Hamar med Gågata og Vangsveien.

Og dette Benidorm kan bli en vakker innretning – arkitektene er så flinke i dag. Og beboerne der får hele Koigen som fritidssted, sammen med de gamle Hamarsingene.

Nå tenker leserne, - har han gått fra vettet, denne gamle skribenten. Men det er alvorlig ment – på ramme alvor – så tenk over det. Folk og politikere.

Stupetårnet på Koigen er en attraksjon – dette utseendemessige mislykkede. Nordens Benidorm kan – vil - bli en vellykket attraksjon, virkelig. Og byens borgere kan ta det til sitt bryst. For det ligger alene, på den andre siden av jernbanen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke