hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Nordre del må få et opplegg for seg sjøl

Publisert: 02.jun.2019 14:09
Oppdatert: 02.jun.2019 14:12

Jeg er en av det såkalte stemmekveget, men når det gjelder lokalpolitikken i Ringsaker føler jeg meg noe dårlig orientert. Hvis Høyre og Senterpartiet slår seg sammen, kan de vippe Anita og Arbeiderpartiet av tronen, hvis en skal tro på de siste målingene. Men når de ikke går sammen sentralt, kan de vel heller ikke gå sammen lokalt? I politikken er det pengene som rår. Når de som sitter på pengesekken kommer med sine forslag, er det vel bare å si «ja» og «amen». Er det slik det foregår?

Halvparten av Ringsaker ligger nord for Rudshøgda, men her har vi vel ikke lenger politikere som kan slåss for oss. Jeg vil nevne to saker. I Åsmarkveien opp til Sjusjøen er det blitt farlig å ferdes for andre enn de som sitter i en bil, så stor som trafikken er blitt her. Det er bygget sykkel- og gangveier privat. Flott gjort. Men fortau mangler fra Fossenfeltet og opp til Kvernstubrua. Når kan vi få det? Skolebarn bruker også denne veien.

Kommunen planlegger nytt sykehjem i Moelv, og bygg- og eiendomsavdelingen ber om innspill. På møte 3. mai ble det fortalt at korttidsavdelingen skal flytte til Brumunddal. Rehabiliteringsavdelingen ble tidligere flyttet til Brumunddal, og nå skal korttidsavdelingen også dit. Kan vi som bor her i nordre del finne oss i det? Foruten kontorer for hjemmesykepleien, bør vi få en samlet rehab.-korttidsavdeling i det nye sykehjemmet. En slik avdeling tar imot pasienter som blir utskrevet fra sykehus, men er for dårlig for å reise hjem. Den er venteavdeling for den som venter på sykehjemsplass, den gir rehabilitering for den som skal tilbake i arbeidslivet eller som skal hjem for å klare seg sjøl, og den gir avlastning for slitne familier som steller syke pårørende hjemme. Skal vi nordre del som er halve Ringsaker må dra til Brumunddal for å få slik hjelp?

Når en vet at mange som har søkt seg til rehab.avdelingen i Brumunddal har fått avslag, kan en ikke vente at denne avdelingen blir stor nok for hele Ringsaker. Sunt bondevett må vel være at nordre del av Ringsaker får opplegg for seg sjøl, også av hensyn til besøkende og familie som ellers vil få lang vei. Jeg håper på fornuftige politikere i denne saken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke