Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Norge og krigere

0
Publisert: 05.jul.2016 04:00
Oppdatert: 05.jul.2016 07:02

Jeg er bare en gammel pensjonist av den eldre sorten og helt utenom politikken, men når jeg leser at Norge skal sende spesialsoldater ut i krig, får jeg vondt inni meg. Det heter så vakkert at de skal stasjoneres i nabolandet til Syria hvor krigen mot IS foregår, og bare trene opp irakiske og kurdiske spesialstyrker. Men de skal kunne krysse grensa til Syria og kjempe på Syrisk jord. Der er det jo et lappeteppe av konflikter, kan man da vite hva er hva?

Iraks mål er jo foruten å bekjempe IS, å kjempe mot sunnimuslims opprør og hindre kurdisk framrykking har jeg forstått det rett. Kjempe der hvor forskjellige religionsoppfatning er så håpløst dominerende, bør en vel helst holde seg unna? Vi er jo medlem av NATO, og NATO skulle jo være transatlantisk forsvarsallianse hvis oppgave det var å reagere dersom et medlemsland ble angrepet. Men hva er NATO nå? Følger vi ikke USA i disse krigene langt utenom Europas grenser? Var Norges bombing i Libya riktig? Kan vi fortsatt kalle oss en fredsnasjon vi som sender soldater rundt om i verden hvor det kriges, og som produserer krigsmateriell hvor sikkert mye ender der det helst ikke skulle ende?

Ifølge folketallet kan vi visst regne oss som verdens største våpenprodusent har jeg lest. Flyene vi skal kjøpe er ikke for forsvar, men for angrep, kan det være riktig? Det ser ut som om arbeiderpartiet vårt på Stortinget mener at de norske styrkene er et viktig bidrag i kampen mot IS.

De som vi hører er imot dette, er Venstre, Senterpartiet, og miljøpartiene, men de er jo i mindretall så det hjelper jo lite. Vi får krysse fingrene og håpe at de flinke guttene våre kommer uskadd fysisk hjem igjen. Psykisk må det vel ta på, både for dem og familiene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke