Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Rødt: Bjørnar Moxnes er leder i Rødt, partiet som kan bli representert med utjevningsmandat i flere fylker etter valget. Valgresultatet avgjør hvilke fylker det eventuelt blir. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB scanpix
 
Norge rundt med Rødt
Stortingsvalget 2017: Rødt er den store overraskelsen i årets valgkamp, og er ett av partiene som kan passerer sperregrensen for utjevningsmandater. Det kan gi representasjon fra en rekke fylker.

Publisert: 30.aug.2017 17:40
Oppdatert: 31.aug.2017 06:40

Rødt er på vei inn på Stortinget og med 3,8 prosent på målingene kan vi brått ha over fire prosent og sju-åtte representanter. Men hvorfor er vi så vinden? Rødt har sjøl i det små, men med sterke representanter og lokallag, i aksjoner og folkebevegelser fått gjennom mye Rødt-politikk de siste åra. Velkommen til «Norge Rundt» med Rødt.

Hamar har mange lærerstudenter som skal ut i arbeidslivet og møte nye elever om ikke lenge. Den norske skolen har for stort fokus på byråkrati, med testinger og målinger og rapporteringer. Vi vil ha flere lærere og et makstak for antall elever pr lærer. Vi føler at lærerne må få mer tillit og at de skal få mer tid til å gjøre det de kan best: Å være lærere!

Rødt ønsker færre elever per lærer: I grunnskolen skal det være maksimalt 20 elever i hver klasse. I første klasse skal det være to lærere i alle timer når det er mer enn 15 elever. På videregående skal det være maksimalt 20 elever på studieforberedende linjer og maksimalt 12 elever på yrkesfaglige linjer.

Når regjeringen gjør det vanskeligere å få fast jobb, så har vi startet en kampanje mot midlertidige stillinger. Over 50 kommuner og fylkesting har vedtatt at de som arbeidsgiver ikke vil bruke svekkelsene i arbeidsmiljøloven til å ansette flere midlertidig, selv om regjeringen har åpnet for det. Dette påvirker «halve Norge»! Dette vil fortsette på Stortinget.

I Oslo, Trondheim, Tromsø og Bodø har vi fått flertall for at ingen nye barnehager skal drives av kommersielle, og at flere sykehjem skal tilbake i kommunal regi. Da holder vi utenlandske oppkjøpsfond unna barna og de eldre. Når regjeringen privatiserer stadig mer, svarer vi med forslag om at all kommunal velferd skal være profittfri sone. Derfor skal vi gjøre det samme på Stortinget.

Etter en lang og tøff kamp i Nordland har vi vunnet en knepen seier om pliktsystemet for fiske-trålerne. Per Sandberg får ikke fjernet det. Nå starter kampen for å få på plass en reell leveringsplikt, og klarer ikke trålerrederne det, ja så skal de da vel heller ikke få tjene seg rike på fisken vår! Denne viktige politikken for Nord-Norge skal vi krige for også på Løvebakken.

Vi er inne i et vanvittig voldelig og kritisk krigersk verdensbilde. Vil vi ikke ha amerikanske tropper på norsk jord. På Stortinget vil Rødt motarbeide denne utviklinga og samarbeide med alle gode krefter for å skape en ny fredspolitikk. Sammen skal vi stanse et nytt atomvåpenkappløp. Mer av det som ikke virker er idioti. Vi vil komme inn som Tingets eneste erklærte fredsparti.

Fra å være en rent opposisjonsparti er Rødt nå i ferd med å bli en maktfaktor i de fleste store kommunene i Nordland. Over hele landet gikk vi til kamp sammen med bøndene for å sikre norsk mat på norske bord, med lønn som fortjent. Vi står sammen med antirasistiske grupperinger mot nazister i våre gater, og stiller med egen skeiv paradegruppe i Oslo Pride den 1. juli. Vi skal fortsette å kjempe for de som ikke får den fulle anerkjennelse de fortjener, også på Stortinget.

På Gjøvik står vi sammen med studentenes demokratisk valgte representanter og samarbeidspartiene om å sikre både sterk offentlig backet hybelhus-utbygging og sikrer skikkelige forhold for både leietakere og fastboende. Rødt har forankret 27 av 43 punkter i samarbeidsavtalen med Ap og SV direkte fra vårt eget program. Støre kan heller ikke overse oss.

Sjukehus-aksjoner landet over har Rødt-folk i spissen, seinest med en knallseier til dem som kjempet for Odda sjukehus, der helseminister Bent Høie faktisk lyttet. Uansett hvem som vinner valget i 2017 vil de ikke alene klare å fjerne forskjellene. Grunnen er at politikk ikke bare handler om hvem som blir valgt, men like mye hva de folkevalgte får bestemme over. Da må vi ha folkevalgte som tør si fra.

Etter 30 år med stadig økende forskjeller sitter de rikeste og de største selskapene med så mye makt, og har så mye innflytelse på politikken, at ingen politikere alene kan klare å stå imot. Men dette fortsetter bare så lenge vi selv finner oss i det. En ny regjering uten ny politikk er ikke hva Rødt vil stå for de kommende fire åra. Vi står for Rødt-politikk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke