17. sep
 
Norsk økonomi i fremtiden
Vi kan ikke stole på oljen

Publisert: 16.sep.2016 04:01
Oppdatert: 16.sep.2016 09:51

Vi som bor i Norge seiler nærmest på et luksusskip. Alt vi trenger kommer dalende ned til oss. Et cruiseskip med fem retters middag hver eneste dag, vi har råd til det vi trenger + det vi ønsker oss.

Vi trenger ikke å dra lenger enn til Estland, en time med fly unna Norge. Der er det mangel på både mat og klær.

Økonomien til Norge har hatt et voldsomt løft fra 1970 til nå. Oljen har gjort oss styrtrike, men kan vi tjene penger på oljen for alltid?

Oljeprisene vil bli for lave, vi vil ikke tjene like mye penger på olje som før. Oljeprisen synker, og færre vil kjøpe oljen – de vil ha grønn energi!

Om noen år vil alt handle om det grønne, klima og miljø kommer til å ha alt å si. Oljen kommer ingen til å ønske seg lenger.

Om noen år frem i tid kommer norsk økonomi til å slite. Vi er så vant til å være rike, så vi tenker at vi har nok penger til alt. Regjeringen øser ut med penger, vi vil ha bedre helsevesen, finere skoler også videre.

Men hvordan skal vi få dekket de hullene til alle pengene vi øser ut, når oljen ikke lenger er noe vert?

Regjeringen tenker for mye på hvordan ting er nå, men de må begynne å se lenger frem i tid. Det er så utrolig viktig at de forstår at vi er nødt til å se fremover. Det grønne skiftet kommer, vil fremtidens norske næringsliv være en del av dette?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke