hacklink
18. sep
 
Norsk skogmuseum må være stedet

Publisert: 05.aug.2019 14:32
Oppdatert: 05.aug.2019 14:52

Nå er det De nordiske jakt- og fiskedagene i Elverum. 30.000 eller flere kommer til Anno Norsk skogmusem for opplevelse og handel – og fordi de er nysgjerrige på kunnskap. Blant dem de vil møte, er naturveiledere fra Besøkssenter rovdyr Flå. Neste år vil et nyopprettet rovdyrsenter i Hedmark kunne bidra. Men hvor skal senteret ligge? I Stor-Elvdal, Engerdal eller Elverum? Det skal Miljødirektoratet avgjøre i ukene som kommer.

Jeg mener Elverum og Anno Norsk skogmuseum er beste utgangspunktet for å drive informasjon om rovdyr og konfliktdempende arbeid i den østlige delen av Sør-Norge. Det vil gi et tilfredsstillende tilbud til brukerne av senteret og til naturveilederen som skal jobbe der. Søknaden herfra innfrir alle direktoratets kriterier for besøkssentre på en god måte.

Museet er Miljøfyrtårn og base for organisasjoner innen skog, jakt og fiske. Senteret er lett å oppsøke og enkelt for naturveilederen å reise ut fra. Det har et stort besøksgrunnlag. Rundt 100.000 besøker museet årlig. Mer enn 15.000 skoleelever kommer for å lære mer om skogen og samspillet i naturen. Få andre har drevet slik formidling over så mange år, og få andre har mulighet til å ta imot så mange besøkende.

Med utstillingen «Ulvetider» har museet gått inn i den utfordrende delen av naturforvaltningen. Her innledet vi et samarbeid med Nansen Fredssenter om konfliktarbeid, hvor vi også inviterte de andre rovdyrsentrene inn. Ved Anno Norsk skogmuseum har rovviltsenteret gode utviklingsmuligheter. Her er det god plass og senteret kan benytte seg av museets formidlings- og utstillingskompetanse.

Besøkssenter rovdyr lokalisert til Norsk skogmuseum i Elverum ønsker å være en møteplass og arena for dialog i spørsmål om rovdyr i Norge, og vil kunne gå inn i denne rollen fra dag én.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke