hacklink
18. sep
 
Norske medier og konflikten i Syria

Publisert: 13.okt.2016 08:31
Oppdatert: 13.okt.2016 08:43

Norske mediers dekning av Syria-krigen har den siste tida tatt ei vending som ikke akkurat er ny, men som i hvert fall er noe annerledes enn det den har vært de siste par årene.

Plutselig er det Putin og Assad som er verstingene, IS ser ut til å være glemt. Vel: enhver som følger litt med på nyheter fra Kurdistan, vil kunne registrere at IS i høyeste grad er tilstedeværende. Og man vil også kunne registrere at de kurdiske forsvarsstyrkene fortsetter kampen mot de fascistiske morderbandene som kaller seg «gode muslimer».

Jeg vil verken forsvare Assad eller Putin, men det er påfallende hvor tause vestlige medier har blitt om IS-fascistenes terror når Assad og Putin ser ut til å være på offensiven i Syria. Har det kanskje noe å gjøre med at den vestlige pengemakta, som også eier en stor del av den vestlige medieindustrien, heller vil ha IS enn Assad?

Og siden jeg allerede hører ropet «konspirasjonsteoretiker» skal jeg forte meg å si; jeg påstår ingenting, jeg bare spør.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke