16. sep
 
NRK kommer dårlig ut

Publisert: 17.jun.2019 13:45
Oppdatert: 17.jun.2019 16:14

Alle har vi et ansvar overfor nye generasjoner, å være gode eksempler som samfunnsborgere. Det gjelder oppførsel, forbruk, hjelpsomhet og mye mer. Det gjelder ikke minst offentlige organer som NRK med flere.

Med dagens fokusering på forbruk av ressurser og ikke minst overforbruket av sådanne, kommer NRK dårlig ut i flere sammenhenger. Når det gjelder forbruk av klær, er det påfallende at de mannlige meteorologene og programledere nå opptrer i skreddersydde dresser bestandig. Det er vel tvilsomt at så fine dresser er arbeidsantrekket. Og kvinnelige meteorologer og programledere viser seg nesten aldri i samme antrekk og de stylter seg frem på høye sko med spikerhæler. Det må vel ta bort mye arbeidstid også med all denne omkledningen før de viser seg foran kamera. Tenk om vi i stedet fikk se en meteorolog i solid genser en dag det ble varslet kaldt vær over det meste av landet.

Tekstilindustrien skal være verdens nest mest forurensende industri etter oljeindustrien. I Dagsrevyen 1. juni ble det opplyst at FN har slått full alarm om tekstilindustrien som slipper ut like mye drivhusgasser som fly og skip til sammen.

Det er ikke noe godt eksempel verken for unge eller godt voksne at det skal være nødvendig å holde seg med så mange flotte og ulike plagg til enhver anledning. Også på denne måten svikter NRK sitt ansvar for å oppmuntre til redusert forbruk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke