hacklink
18. sep
 
Ny bane og E6
Svar til Trond Kjernli.

Publisert: 19.okt.2015 04:00
Oppdatert: 19.okt.2015 09:43

Det da SV-styrte Miljøverndepartementet brukte fire (4) år på å avgjøre saken om utvidet E6 gjennom nordre Åkersvika. Derimot hadde departementet ingen innvendinger mot å utvide vegen gjennom søndre delen av naturreservatet.

Den lange behandlingstida var en skandale. Den var en stor belastning for E6-naboer og andre berørte. Skandalen bidro åpenbart mye til at Miljøverndepartementet mistet plansaker til Kommunal- og regionaldepartementet.

Da saken om E6 i Åkersvika pågikk, var jeg journalist i HA og kunne sjølsagt ikke delta i noen debatt om vegen. Derimot gjenga jeg i avisa tallrike uttalelser fra fortvilte huseiere og bønder som ville få ødelagt bomiljø og matjord om E6 ble flyttet nærmere Ridabu. Også alle stortingsrepresentanter fra Hedmark uansett parti sto på for å få utvidet vegen der den går. Jeg opplever derfor at Trond Kjernli i et leserinnlegg fredag blander snørr og barter når han trekker meg inn i en avsluttet debatt om E6.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke