Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Ny og raskere bosetting
Det beste innsparingstiltaket.

Publisert: 28.okt.2015 04:00
Oppdatert: 28.okt.2015 11:21

Ta vare på folk som flykter fra krig koster. Da må vi bruke pengene klokt. Å kutte på opplæring og velferd i mottak, slik Frp vil, gir dårligere integrering og helse. Det er veldig kortsiktig og ikke nødvendig.

Skal bosettingskostnadene bli mindre, må de som får opphold bli bosatt raskt så de kan bli integrert og komme i gang med plikter og rettigheter fort. Å bo i mottak lengre enn høyst nødvendig er svært kostbart og ødeleggende for rask og god integrering og selvstendighet.

Å forlenge oppholdet i mottak i årevis og fordi en ikke sørger for at de som med størst sannsynlighet for å få bli får rask saksbehandling og motsette seg ny bosettingsordning så folk med lovlig opphold får bosette seg og arbeide, er det dyreste og dummeste vil kan gjøre. Regjeringen må snu og tenke nytt nå.

En annen åpenbar innsparing er å drive mottak i statlig og kommunal eller nonprofitt regi, slik at ingen penger tappes ut til millionutbytter, slik som det er avdekket.

Å knipe inn på mat og helse eller opplæring er ikke akseptabelt. Det er lavt som det er.

Vi må la de med sterkest rygg dra et større lass nå og ikke ta fra de som har minst, verken fra flyktningene eller fra andre vanskeligstilte.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke