Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Ny trase betyr tap av mye matjord

Ny riksveg 3/25 Løten-Elverum viser seg å bli billigere enn prosjektert. Taale Stensbye i Statens vegvesen foreslår å bruke innsparte midler til å sette fart på utbygging av riksveg 25 mellom Brenneriroa og Hamar. Lokale politikere arbeider nå for at gevinsten skal bli Hedmark til del, og at midlene ikke skal gå til samferdsel andre steder i landet.

Det er mulig at en videre utvidelse av forbindelsen Elverum-Hamar, vestover fra Løten gjennom Vang, på et eller annet tidspunkt vil tvinge seg fram. Jordvernalliansen i Hedmark mener det er grunn til å være på vakt mot forserte planer om vegbygging gjennom Vangsbygda.

På denne strekningen går vegen gjennom et nesten sammenhengende jordbruksområde. Det må bety at vegplanleggerne må la enhver tanke fare om å anlegge vegen langs en ny trasé, slik det er gjort i Løten og Elverum. Det vil bety tap av hundrevis av dekar av vår beste matjord, og være ødeleggende for Vangsbygda. Alt annet enn en utvidelse langs eksisterende veg ser vi som en umulighet. Selv med dagens linjeføring vil en firefelts motorveg med planfrie kryss gjøre stor skade.

Er det noe vi har lært av den pågående utbygginga av E6, er det hvor store arealer som går med til de mange avkjørslene langs vegen. For riksveg 25 gjennom Vang må planleggerne tenke mer edruelige og arealbesparende løsninger. Det første som bør komme når det gjelder en oppgradering av infrastrukturen mellom Østerdalen og Hedmarken er for øvrig ikke en utvidelse av riksveg 25, men en elektrifisering av Rørosbanen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke