Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Husmannsplass: Arbeiderpartiet og SV ønsker at Nyborg skal bli et natur- og aktivitetsområde for Rollsløkken skole.Foto: Eli J. Haugen
 
Nyborg naturområde for Rollsløkken skole
På eiendommen Nyborg i Rollsløkkvegen 16 planlegges det å bygge 20 boenheter med parkeringskjeller og utkjørsel rett ved hente-/bringesonen til Rollsløkken skole.

Det er en kompakt blokk på tre-fire etasjer som ligger på en høyde i terrenget. Saken er ved flere anledninger presentert i HA. Vi mener at bygget vil skape en barriere mellom skolen og friområdet Tigern, og bidra til enda større trafikkaos. Vi noterer oss også at Foreldreutvalget ved Rollsløkken skole og nabogrupper – har protestert mot utbyggingen.

Vi står sammen om at vi ikke ønsker en slik utbygging. I 1988 fremmet Arbeiderpartiet en reguleringsplan for å bevare de gjenværende husmannsplassene i Hamar. Den ble vedtatt av kommunestyret i september 1988. Begrunnelsen var at plasser fra gamle Hamar reguleres til kulturhistoriske bevaringsområder.

Formålet med vedtaket var å bevare husmannsplasser i Hamar for ettertiden med utgangspunkt i «de bygningsmessige og kulturhistoriske verdier» disse representerer. Gjennom dette vedtaket ble det lagt begrensninger på hvordan eiendommene kan bebygges. Skal Nyborg bebygges med en stor blokk, må vernevedtaket oppheves av kommunestyret.

Tigerskogen har betydning for barn og unge. Rollsløkken skole har små og trange uteområder belagt av gammel asfalt. Dette gjelder særlig arealene ned mot Holsetgata - hvor de minste barna leker. Dette er den eneste lekeskogen mellom sentrum, Vangsvegen, Furnesvegen og Ringgata. Å verne grønne lunger er viktig for oss og Tigerskogen i så måte en viktig grønn lunge.

For Arbeiderpartiet og SV er det viktig å bevare Tigern og Tigerskogen som et leke-, lærings- og rekreasjonsområde for skolen. Skolebarna har for lengst tatt området i bruk, og det synes vi de skal få lov til videre også. Foreldreutvalget og Tigerskogens venner tilbyr seg å hjelpe til med dugnader og rydding i skogen. Det er et stort engasjement rundt Husmannsplassen og Tigerskogen. Vi ønsker å legge til rette for at området skal få være en del av et grønnere skolemiljø.

Å bevare artsmangfoldet lokalt for innsekter, dyreliv og planteliv er en utfordring for vår tid. Vi vet i at bestanden av insekter og planter reduseres kraftig. Småfuglbestanden har gått markant ned. Alt henger sammen med alt. Grønne lunger er et viktig bidrag for at dette ikke skal skje.

Vi ønsker at Rollsløkkveien 16 reguleres til offentlige formål, og at Hamar kommune erverver eiendommen og gjør husmannsplassen og Tigerskogen til et natur- og aktivitetsområde for Rollsløkken skole. Selve husmannsplassen kan fortsatt være bolig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke