buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Nye E6 blir uten lys

Publisert: 02.jan.2017 16:58
Oppdatert: 02.jan.2017 17:09

Man skal høre mye før øra detter av sier et gammelt ordtak. For å få ned ulykkesstatistikken, er det montert midtdeler flere steder mellom Hamar og Moelv. Noe som har fungert meget bra. Nå kommer altså nyheten om at den nye motorveien blir uten lys for å spare noen få kr., noe som garantert vil få denne ulykkesstatistikken tilbake til gamle høyder. Hvorfor? Jo blant de bilister som etter hvert har kommet opp i skjels år og alder inntreffer det noe som burde være kjent for dere som har ansvaret for å planlegge og det er at den tiden pupillen trenger for å åpne eller lukke seg er omtrent dobbelt så lenge som hos en 20-åring.

Tenk deg følgende situasjon: Det er mørkt, det er regn og du har lysene på på bilen du kjører. Da møter du en lastebil, lysene fra denne får pupillene dine til å lukke seg for ikke å slippe inn for mye lys. Dine egne lys er dimmet ned til blend. Etter at den møtende lastebilen har passert så ser man ingen ting noen sekunder på grunn av regn og mørke. Pupillen trenger lengre tid på å åpne enn hos yngre mennesker. Hva vil dere at denne sjåføren skal gjøre? Bremse ned eller stanse til han får kjøresynet tilbake med fare for å bli påkjørt bakfra, eller bare la det stå til og håpe på at han fortsatt er på veien?

Fartsgrensen skal visstnok være 110 km/t. Kjære dere som planlegger, hvor mange dødsfall skal til for å spise opp det dere sparer på ikke å montere gatelys? Resultatet blir at gamle mennesker (50, 60, og 70 år) ikke tør å bruke denne veien på kveld og nattetid.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat