hacklink
18. sep
Veglys: Det spares på lys langs ny E6. Det gjør at man blir blendet av lysene fra motgående trafikk.Foto: Christian E. Bergheim
 
Nye, men mørklagte veier

Publisert: 21.jan.2019 09:20
Oppdatert: 21.jan.2019 14:52

Det foregår en storstilt utbygging av veier, blant annet gjelder dette E6 gjennom Hedmark og Oppland. Utbyggingen skal selvsagt gjøres på billigst mulig måte, og blant annet spares det på belysning langs veien. I kurver blir man blendet av møtende biler, spesielt i slake høyresvinger.

Undertegnede er en eldre sjåfør og har selv fått erfare dette. Det er lett å skylde på alder når slike problemer oppstår. Etter å ha luftet mangelen på belysning også overfor yngre sjåfører, får jeg høre at opplevelsen er den samme. Det har altså lite med alder å gjøre.

I Tyskland fantes allerede for femti år siden effektive blendingsgjerder mellom kjørefeltene i slake kurver. Disse var satt opp selv om veien var opplyst. Veibyggerne i Norge burde lære av tyskerne i denne saken. Innsparinger som går på bekostning av sikkerhet for trafikantene er lite framtidsrettet, og det er en fare for at vi «sparer oss til fant». Kostnadene både på det menneskelige og det økonomiske plan kan fort bli store når ulykker skjer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke