buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Nyttårsønsker om hele stillinger

Publisert: 02.jan.2018 14:05
Oppdatert: 02.jan.2018 14:08

Ved nyttår ser en gjerne tilbake. Hvordan gikk det i 2017 å få oppgradert noen av alle de uønskede delstillingene i helsesektoren? Ingen kan jo leve av en delstilling, og for brukerne på et sykehjem kan forholdet til mange ansatte være vanskelig. For ungdom som skal ut i arbeid og er avhengig av banklån for å få bolig, er det jo håpløst med en delstilling.

Arbeidsmiljøloven paragraf 14 gir delstillingsansatte rett til utvidet stilling tilsvarende faktisk arbeidstid. Vet alle det? De som går i delstilling og ønsker mer arbeid, er jo viktig når turnus skal fylles ved sykdom og annet fravær, så en skulle tro at mange kan ha krav på utvidet stillingsbrøk. Hel stilling er jo også viktig med hensyn til pensjon som en engang skal ha. Så hvordan står det til med dette på kanten av 2018? Norsk Sykepleierforbunds sin undersøkelse viser at 11. juli 2017 av 6.000 sykepleierstillinger i Norge, er halvparten delstillinger, og en må tro at de fleste av dem er uønsket. Det var Trondheim som hadde flest hele stillinger. Av 280 nye stillinger i Oslo, var bare 50 prosent hele stillinger.

Så hvordan står det til med dette i Ringsaker? Jeg har ennå ikke glemt det Ringsaker kommune averterte da det kommunalmedisinske senteret i Brumunddal skulle åpnes 15. april 2013. Av 20 sykepleierstillinger, var det bare tre som var i 100 prosent stilling. Skammelig syntes jeg det var den gang jeg så avertissementet. Mitt nyttårsønske er at politikerne vår følger med når nye stillinger vurderes, og respekterer kvinnelige arbeidsplasser bedre. Menn hadde ikke funnet seg i dette.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat