Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Nyttig om giftstoffer

Publisert: 31.okt.2016 17:05
Oppdatert: 31.okt.2016 17:05

Forbrukerinspektørene på NRK hadde et nyttig program om giftstoffet Bisfenol (BPA) i plast, og noen av de vanlige tingene vi bruker for oppbevaring av mat, ble undersøkt. Vi er sikkert mange som ønsker at denne undersøkelsen kan fortsette på flere ting vi bruker i dagliglivet, spesielt med tanken på at det vil lekke ut mer av disse stoffene ved oppvarming.

Hvordan er det da med belegget i stekepanner og i kokekar? Er panne med teflonbelegg trygt å bruke, eller vil noe gå over på maten? Hvordan er det med leketing i plast til barn, de putter jo alt i munnen. Hvordan er det med hanskene vi bruker av hygieniske årsaker, for eks. til å rense og skjære opp kjøtt og fisk. Jordbærplukkere bruker også disse hanskene, og helsevesenet er jo storforbrukere. Vi vet at det finnes latekshansker godkjent for matvareindustrien. Late som de skal være laget av, er plantesaft fra gummitrær. De tynne gummihanskene i handelen, kan de lekke gift? Råvaren for syntetisk gummi har gjerne vært petroleum. Vi vet at giftige stoffer har vært brukt for å gjøre hard plast myk, polykarbonat er det noe som heter.

En skal se etter miljømerking når en kjøper bakepapir, kjøkkenrull og matpapir har jeg lest, men alle gjør vel ikke det? Vannet vi bruker går gjennom plastrør. Hva med det varme vannet, lekker det ut gift der? Ja, det er mye en kan lure på. Derfor håper vi at forbrukerinspektørene kan fortsette med undersøkelsene sine. Det viste seg jo at der det skulle være fritt for bisfenol, var det noe likevel. Det er jo greit å få vite slike ting. En må sende inn ønsker sa de.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke