Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Nyttig, viktig og avgjørende
Utdanning.

Publisert: 29.okt.2015 04:00
Oppdatert: 29.okt.2015 10:39

To jenter fra Brumunddal ungdomsskole, Liv Grete Sandbakken og Mari Slaatsveen Solberg, svarer på sitt eget spørsmål i et leserinnlegg i HA tirsdag. Utdanning er nyttig. Det er jeg helt enig. Utdanning er både viktig og nyttig. Jentene peker på en rekke gode grunner for at fullført og bestått videregående utdanning er vesentlig for alle.

Les innlegget her: Er utdanning nyttig?

Min viktigste oppgave som fylkesråd for utdanning i Hedmark fylkeskommune er å øke andelen elever som fullfører og består videregående skole i Hedmark. De siste årene har mange hundre flere elever fullført og bestått videregående opplæring i fylket vårt. Dette er enkeltelever som stiller med en helt annen og mye større mulighet til å nå sine mål i livet, enn om de ikke hadde klart å få et vitnemål.

Fremdeles vil det være en stor utfordring for Hedmark de kommende årene å øke andelen som fullfører og består videregående skole.- Vi skal ha høye ambisjoner på vegne av ungdommen i Hedmark. Kommunene har en særdeles viktig oppgave med å skape gode læringsmiljø og en kultur for læring. Den kunnskapen du har med deg fra grunnskolen og inn i videregående skole, er avgjørende for hvor godt du lykkes i videregående skole.

Alle barn og unge i Hedmark skal ha de samme gode mulighetene for å lykkes. God dialog mellom grunnskolen og videregående skole er viktig. Rådgiverne har en viktig jobb, de skal hjelpe elevene til å velge riktig utdanningsvei. Statusen for yrkesopplæring må bli bedre, og vi trenger flere lærlingeplasser. Vi må jobbe for å bli stadig flinkere i undervisning og opplegg, og vi må gi gode tilbud over hele fylket.

Den aller største rollen spiller ungdommene selv. Hedmark har behov for alle sine ungdommer, og ønsker Liv Grete og Mari og alle dere andre elever velkommen inn i videregående skole. -Stå på, ta ansvar for egen utdanning. Jobb målrettet mot drømmene deres!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke