23. okt
ELDREHJEM: Forskningen kan si litt om forskjellen på kvinner og menn.
FOTO: NTB SCANPIX
 
Og til slutt litt forskning ...

Publisert: 26.sep.2017 07:40
Oppdatert: 27.sep.2017 09:27

Kvinner som blir vist stor oppmerksomhet og interesse, er tilbøyelige til å bruke eldresentre regelmessig. Med menn er det stikk motsatt. Blir de vist mye oppmerksomhet, lar de være å gå dit.

Det viser forskning som er gjort på dette problemet. En annen forskingsrapport forteller at folk som tror på Gud og en himmel er mer kriminelle enn dem som tror på et helvete. Og barn som spiser snø får ikke mark i magen. En professor betegner det med marken som like sant som at julenissen ikke finnes.

Troen på det forskere finner fram til kommer svært mye an på øynene som ser, viser data som Forskningsrådet nå har lagt fram i forbindelse med de pågående forskningsdagene ved høgskolene. Nesten halvparten av oss mener forskning er kjøpt og betalt, og dermed ikke til å stole på. Og like mange mener at media og vi journalister kun presenterer forskingsresultater som underbygger våre egne synspunkter.

Så derfor dette lille sveipet over endel forskingsresulater, bare for å være med på å bekrefte det som mange tror om meg: JA, jeg tror at jeg heller ble hjemme dersom de på eldresenteret var svært opptatt av akkurat meg. JA, jeg har spist mye snø, men aldri fått mark i magen. Og JA, jeg tror at de som tror på et helvete er mindre kriminelle enn andre. Det er jo bare det som kalles å ane konsekvensene av egne handlinger. Så JA, nå har jeg publisert noe jeg tror på.

Akkurat når dette skrives kommer det forresten inn en rapport som forteller at hedmarkingene mener syklister er dårlige på å overholde trafikkreglene. Og de som sykler mest mener at de selv er de flinkeste til å følge reglene. Så nå er det bare å få på hjelmen og kaste seg på sykkelen. For nå har jeg publisert det, og da må jeg få syklet så mye at jeg får grunn til å tro på det, og noen dermed kan si at jeg underbygger egne synspunkter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke