buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
«Økonomien er friskmeldt»

Publisert: 20.jan.2017 15:47
Oppdatert: 20.jan.2017 17:34

«Økonimien er friskmeldt». Dette står å lese i HA, med fet skrift, over to sider: Det forventes et overskudd på 40 millioner kroner for 2016. Og det som står i avisen, det skal være sant.

Samtidig skrives det i en liten rubrikk: «Vent med nytt sykehjem». Rådmannen sier her at «det ikke vil være rom økonomisk for et nytt sykehjem i Hamar før 2023-24». Folk vet at det i dag står mange i kø for å få sykehjemsplass. Disse skal altså vente i ytterligere seks-sju år før de får plass, imens vil køen vokse. Og dette er altså situasjonen i Hamar, helt i starten på eldrebølgen.

Folk som følger med vil forstå at det vil herske stor tvil om kommunens kontroll over økonomien, slik dette presenteres. Politikerne må ta affære – straks – om økonomien ikke skal komme ut av kontroll? Hvem har den sikreste oversikten; HA-journalisten eller rådmannen?

Hva vil politikerne foreta seg, når de har denne situasjonen foran seg? Befolkningen forventer at det bygges sykehjem straks, så lenge det finnes ventelister. Må det ventes i sju år, vil mange oppleve å ikke bli tatt vare på - slik de har krav på. Å ta vare på de syke og gamle er nemlig prøven på om man lever i et kultursamfunn.

Er ikke Norge et rikt land?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat