22. jun
 
Om aksjonister og protestanter
Jeg leser med glede, om enn også en smule forundring, innlegget til Øyvind Olav Lodken.

Publisert: 12.mar.2018 12:29
Oppdatert: 12.mar.2018 12:47

Jeg har nemlig aldri sett på hedmarkinger generelt, og hamarsinger spesielt, som den fremste gruppen blant aksjonister. Snarere tvert imot, vi har vel alt for ofte vært blant dem som står med lua i hånda, og godtar alt som kommer fra oven.

Derfor er det en gledelig utvikling vi de siste åra, at til og med vi sier i fra, og at vi sier fra før beslutninger er tatt. I et demokrati er det ikke bare en soleklar rett å komme med sin mening om dette og hint, det er sågar en fordømt plikt. Å påvirke opinion før beslutninger fattes, er demokratiets hellige grunnstein.

Les Øyvind Olav Lodkens innlegg 7. mars.

At de som sier sin mening på Hedmarken, skal stemples som aksjonister, protestanter og endog kverulanter, viser vel bare hvor dypt ned i det udemokratiske gjørmehullet vår lua-i-hånda-mentalitet har kommet. Hva som er grunnen til dette, kan være så ymse, men en eventuell årsak kan være at Hedmarken over litt for lang til har blitt styrt av ett parti. At makta sirkulerer, er en god medisin for demokratiet. At en representant fra Arbeiderpartiet i et avisinnlegg for en tid siden stilte spørsmål om det var riktig å legge jernbanesaken ut til offentlig debatt, sier vel sitt.

Jo, selvsagt skal sakene debatteres, og de som har en mening, skal komme med dem. Men som min gamle sjef, Svein Aaser, sa det: Når beslutningen er tatt, da går vi samme vei.

Det er derfor befriende godt at Hamar i dag er i besittelse av en ordfører, en rådmann og et folk som står fram med sine meninger. Takk til dem.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.