21. mai
 
Om arroganse og ydmykhet
Vi viser til lederen i HA onsdag 6. desember om Bane NOR og arroganse.Bane NOR er de første til å erkjenne at alt ikke har gått som man har tenkt på Hamar.

Publisert: 07.des.2017 10:38
Oppdatert: 07.des.2017 10:58

Årsaksforholdet er nok mer sammensatt enn man kan få inntrykk av i onsdagens artikkel.

Dette skrev HA på lederplass onsdag 6. desember.

Vi har et komplekst samfunnsoppdrag, og det er riktig at vi hadde dårlig tid. Tidspresset skyldtes at en forutsetning for prioritering i første periode av Nasjonal transportplan 2018-29, var at kommunedelplanen ble vedtatt i 2016. At dette ble for hektisk er mange enige om. Vår ambisjon har hele tiden vært å tilpasse en moderne, rask og miljøvennlig jernbane gjennom Hamar på byens premisser.

At Bane NOR ikke har deltatt i debatten i det siste skyldes at det er Jernbanedirektoratet som håndterer saken nå. I lederartikkelen i HA refereres notater fra møter mellom Jernbanedirektoratet og ulike høringsinstanser, med Fylkesmannen som eksempel. Fordi Bane NOR ikke var til stede i møtet, kan vi ikke svare for hva som ble sagt og ment, det ville blitt spekulasjoner.

Når vi, etter at avtale er inngått med direktoratet, går i gang med planlegging igjen, skal vi bruke litt tid på å se bakover sammen med de andre aktørene. Deretter skal vi konsentrere innsatsen om det viktigste: Å utrede jernbane i korridor øst og vest slik departementene har beskrevet, og i tråd med det oppdraget direktoratet gir oss.

Vi er ydmyke overfor dette oppdraget, og ønsker å forsikre HAs lesere om at Bane NOR vil bidra til et klima der alle parter kan rette blikket fremover slik at prosessen kommer inn i det gode sporet både innbyggerne og de reisende fortjener.

planleggingssjef for Dovrebanen

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.