buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Om dommedagsprofetier

0
Publisert: 03.sep.2015 04:00
Oppdatert: 03.sep.2015 07:42

Rolf Berntsen er ute igjen i HA 22. august, og ser spøkelser på høylys dag. Berntsen bedyrer at han vil vente på Jernbaneverkets konsekvensutredninger før han tar standpunkt om trase gjennom Hamar. Ja, vel. Men han har tydeligvis allerede gjort sine egne utredninger som viser at med alternativ midt eller alternativ øst vil dobbeltsporet ende på Tangen i overskuelig framtid. Kanskje hadde det vært best for alle om Berntsen kunne ventet på Jernbaneverket her også.

For om alternativ øst sier Jernbaneverket noe helt annet enn Rolf Berntsen. Jeg siterer kommunikasjonsrådgiver Olav Nordli i HA 20. mars 2014: «Etter at de tre kommunene har vedtatt planprogrammet, og alternativene i det videre er utredet, velger vi trase gjennom Hamar. Da legger vi banen så langt det er mulig». Videre i samme artikkel skriver Rolf Berntsen selv: «Nordli tror ikke Hamar behøver å tape på et slikt opplegg. Han regner med at med ny bane til like sør for byen er det fullt mulig å oppfylle Stortingets vedtak. Det å åpne for tog hver halvtime hele døgnet i begge retninger».

Det er altså åpenbart at Jernbaneverket vil legge banen til Stangebrua uansett alternativ. Dette vil oppfylle Stortingets vedtak om togavviklingen, og det vil ikke ha negative følger for Hamar. Jernbaneverkets oppgave er å innfri Stortingets vedtak om togavvikling.

Når et stort flertall av Hamars innbyggere ønsker å vrake alternativ vest, vil Jernbaneverket også måtte forholde seg til dette. Da vil det være en dårlig ide av Jernbaneverket å stoppe dobbeltsporet på Tangen. En bedre og mer aktuell løsning være å framskynde det til Brumunddal, men jeg skjønner jo at dette er en vanskelig tanke å tenke for de pessimistiske dommedagsprofetene.

Jeg kan love at dersom vi skal la samfunnet styres av gretne og pessimistiske dommedagsprofeter, da vil ikke dobbeltsporet komme til Tangen en gang. Da vil alt stoppe opp, og Hamar og Innlandet vil forbli i skyggenes dal i mange tiår framover.

kandidat Hamar SV

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat