buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Oppslutningen om Folkeaksjonen

Publisert: 08.nov.2016 14:46
Oppdatert: 08.nov.2016 15:27

Det er virkelig imponerende tall Folkeaksjonen slår i bordet med. Innlegget som Geir Bjørnar Smebye, leder for Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone, har om dette 2. november, inviterer derfor til noen spørsmål.

Smebye skriver at det har vært en opptelling av lister som har ligget ute forskjellige steder. Vi har forstått det slik at den delen av underskriftsaksjonen som handlet om at det lå lister i forretninger og andre steder i Hamar var over, og at listene er levert til kommunen. Er det tallene fra disse listene som nå er gått over på nytt?

Han skriver videre at det er korrigert for «enkelte dubletter». Vi lurer på hvordan dette er gjort. Ut fra de elektroniske underskriftslistene virker det fremdeles som om det er en del personer som har skrevet under både to og tre ganger. Vi tror ikke det å rydde opp i dublettene betyr at oppslutningen om Folkeaksjonen blir særlig lavere, men vi synes absolutt Folkeaksjonen bør kunne gjøre greie for hvordan slike ting blir korrigert, omfanget av slike dubletter og om de elektroniske listene er til å stole på. Det handler på en måte om Folkeaksjonens troverdighet.

Det går også fram av innlegget at det selvsagt ikke er slik at alle som har skrevet under, bor i Hamar, og det skulle nesten bare mangle, men det viser jo at det engasjerer langt utenfor byen! Men har Smebye noe inntrykk av hvor mange det kan være som ikke bor i Hamar kommune? Dersom det skulle blitt en folkeavstemming om valg av trasé, hvor mange av de 8200 tror han ville hatt stemmerett i en avstemming? Halvparten? To-tredjedeler?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat