23. okt
 
Øst og Vikingskipet

Publisert: 07.sep.2017 17:01
Oppdatert: 07.sep.2017 18:01

Intercity er ryggraden i framtidens jernbanetransport på Østlandet. Trasevalg for jernbane i Hamar vil bety mye for hvordan Intercity kan utvikles i Hedmark. Trase øst med togstasjon ved Vikingskipet betyr ikke bare at Hamar kan utvikle strandsonen mot Mjøsa. Trase øst gir mulighet for å kjøre tog fra Oslo til Elverum uten togbytte på Hamar, og ny reisetid Elverum - Oslo anslås til litt over en time. En vesentlig kortere reisetid enn i dag for reisende fra Elverum-regionen og Østerdalen. I tillegg vil trase øst i Hamar gi større kapasitet og mer effektiv godstransport til Elverum, og over Solørbanen til Kongsvinger.

Regjeringen har allerede satt av 6,5 milliarder til å elektrifisere jernbanestrekningen Hamar - Elverum - Kongsvinger. Det er en historisk satsing for innlandets industri og skognæring, og for å skape nye arbeidsplasser. Trase Øst forbi Hamar gir også større kapasitet og mer effektiv godstransport over Elverum og Kongsvinger.

Hedmark Høyre støtter trase øst fordi vi må utnytte jernbanesatsingen fullt ut! Innbyggerne i Hamar ønsker også trase øst, og lokaldemokratiet er viktig for Høyre. Regjeringen og Statsminister Erna Solberg støtter også trase øst, mens Sp og Ap har sådd usikkerhet om de vil lytte til lokaldemokratiet. En stemme til Høyre sikrer derfor trase øst, kortere reisetid fra Elverum og Østerdalen, og full utnyttelse av kapasitet på Solørbanen.

Våler Høyre, Leder Hedmark Høyre

Tynset Høyre, Nestleder Hedmark Høyre

Elverum Høyre

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke