23. okt
Nå står det der: Kan det blir Hamars stolthet? spør Grete Solli.
FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
På tide å være stolt

Publisert: 10.jul.2015 04:00
Oppdatert: 10.jul.2015 08:35

Nå ligger det der, stupeanlegget. Breddfullt av ivrige barn og unge på dagtid og som et lite fyrtårn med glitrende belysning om natten.

11, 4 millioner kroner kostet det Hamar kommune. Det er mye penger!

Opp mot åtte millioner kroner ville kommunestyret som satt i 2007–2011 at rammen skulle være. Skandale og massiv medieomtale har det vært og gjentatte ganger ble vi nevnt i nasjonale medier med spekulasjonene; Vil det bli 20 millioner eller 30 millioner til slutt?

Entreprenøren måtte innrømme feildimensjonering og betalte tilbake en erstatning, slik at den endelige kostnaden endte på 11,4 millioner. Fortsatt veldig mye penger, og tre millioner mer enn daværende kommunestyre bevilget.

Alternativt kunne det nåværende kommunestyret ha brukt de tre millionene ekstra til å skrote hele anlegget, men nå tror jeg de fleste er glad vi ikke gjorde det.

Broen Ypsilon i Drammen kostet 30 millioner mer enn først budsjettert, men har blitt en stolthet og landemerke for byen. Stupanlegget har også blitt et landemerke, men kan det også bli vår stolthet? Kanskje kan det det!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke