23. okt
 
På tide med gratis parkering

Publisert: 30.jul.2018 15:13
Oppdatert: 30.jul.2018 15:32

Det er på tide at spørsmålet om parkering ved sykehusene kommer opp. Det er forstemmende at så vel pasienter som pårørende, må betale for sin parkering på sykehusene i Oppland og Hedmark. På sykehuset i Gjøvik var det lenge slik at alle som hadde parkeringsbevis for funksjonshemmede kunne parkere gratis i sykehusets parkeringshus. Nå er det slutt på den ordningen, dessverre. Det er ikke sykehusene selv som tjener på denne uheldige ordningen, men parkeringsfirmaer som har parkeringen.

Dessuten er det meget vanskelig å finne parkeringsplass utenom parkeringshuset i Gjøvik. Det samme problemet har man ved sykehusene i Lillehammer, Hamar, Elverum og Tynset. Når tidligere pasienter skal til kontroll på sykehusene, må de betale for parkeringen. Det samme gjelder for pårørende som skal besøke sine som ligger på sykehusene. Dette er en meget dårlig ordning, og den bør opphøre snarest mulig. Man vet ikke hvor lang tid besøket tar.

Det må bli et folkekrav at parkeringen ved sykehusene skal være gratis.

Dagens ordning er meget urimelig og meget vanskelig for alle som skal ha et ærende på sykehusene. Det må nå tas opp gjennom fylkeskommunen og fylkesmannen å innføre ordning med gratis parkering ved alle sykehusene i Oppland og Hedmark. Problemet ved at man må betale, er også at en ikke vet hvor lang tid besøket kan ta. Derfor må en ligge såpass mye penger i automaten, at dette er og blir en meget dyr affære.

Og jeg har erfaring med parkeringen på Gjøvik sykehus, at man som regel legger på for mye penger, og at man ikke får igjen noe av dette, uansett hvor lang eller kort tid oppholdet tar. Jeg synes dette er en meget dårlig ordning for alle som skal innom sykehusene, og nå anmoder jeg sykehusene selv å ta opp denne saken. Hvis det ikke nytter, må fylkeskommunene ta opp dette problemet, ja for et problem er det, uansett.

Jeg oppfordrer alle som blir berørt av problemet om å støtte kravet om gratis parkering på sykehusene. Nå må noe skje med denne saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke